Zara Larsson

Zara Larsson är bara 20 år gammal, men hon är redan en av Sveriges största artister, och en stigande stjärna på den internationella musikhimlen. Hon var till exempel den näst mest strömmade artisten i Sverige på Spotify under 2017, och hon har samarbetat med brittiska musiker som MNEK och Clean Bandit. Med den förstnämnda artisten släppte hon singeln ”Never Forget You” år 2015, som blev listetta i Sverige och topp 5 i Norge, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Finland. Larsson framförde även låten tillsammans med MNEK i amerikansk tv, i Ellen DeGeneres show. Även hennes samarbete med Clean Bandit, låten ”Symphony”, blev mycket framgångsrikt, då låten toppade singellistorna i Storbritannien, Sverige och Norge.

Larsson fick sitt genombrott redan när hon var 10 år gammal, då hon deltog i tv-programmet Talang 2008, och vann genom att sjunga ”My Heart Will Go On”. Priset hon vann var att få ge ut låten som singel på skiva. Hennes framgång i tävlingen medförde också att hon fick genomföra flera framträdanden i tv under året, till exempel i Sommarkrysset. Det skulle dock dröja tills 2012 innan Larsson fick sitt första verkliga skivkontrakt, vilket ledde till att hon kunde ge ut debut-EP:n Introducing i januari 2013. Singeln från denna EP, ”Uncover”, blev en omedelbar framgång, då den toppade listorna i Sverige och hamnade på topp tio i flera andra europeiska länder. Hennes kanske hittills största hit är dock singeln ”Lush Life” från 2015, som sålde fyra gånger platina i Sverige, samt platina i Norge och Danmark. En annan av Larssons största åstadkommanden är att hon år 2013 vann två Rockbjörnar, en för ”Årets genombrott” och en för ”Årets kvinnliga liveartist”. I och med det blev hon den yngsta artist någonsin att vinna två Rockbjörnar, med sina då 15 år. De var de första priserna Zara Larsson tilldelades, men de blir sannolikt inte de sista.

Larsson fortsätter att skapa musik, med målet att göra en världsturné och att kunna bo i både Stockholm och USA (mer specifikt New York och Los Angeles). Hon ägnar sig dock även åt annat – hon kommer till exempel att lansera en podcast tillsammans med sin syster under 2018, där de talar om allt från existentiella frågor till vardagliga bekymmer. Om man vill lyssna på podcasten gör man det lättast via sin mobiltelefon. För att du alltid ska kunna ha med dig mobilen utan att oroa dig för att skada den om du tappar den, kan det vara bra att spana in Billigamobilskydd.se, där du hittar skal och fodral till din mobiltelefon och surfplatta. Då får du inte bara en skyddad mobil, utan också en snygg mobil, som du stolt kan visa upp när du lyssnar på Larssons poddar och musik med, och självklart när du tar foton på hennes spelningar.