Lyssna på musik

Det finns många sätt att lyssna på musik. I det här inlägget går vi igenom de olika tillvägagångssätten som finns för att lyssna på musik idag.

Lyssna på mobiltelefonen

Att lyssna på musik med hjälp av mobiltelefonen är numera ett av de vanligaste sätten att lyssna på musik. Med de olika apparna får vi en hel musikkatalog som man har med sig i fickan vart man än går, vilket har bidragit till att musiklyssning via mobilen har blivit populärt. För att lyssna på musik via din mobiltelefon behöver du en musikspelare eller en musikstreamingapp. Om du har en Iphone kan du lyssna på musik via Apple Music, då betalar du för den musik du vill lyssna på. Du kan även ladda ner Spotifys app. Det finns gratisversioner av Spotify men då är lyssningen tidsbegränsad och avbryts av reklam. För minst 99 kr i månaden får du tillgång till Spotifys katalog och möjlighet att lyssna på dina nedladdade spellistor offline.

Lyssna på surfplattan

Ett mindre vanligt sätt att lyssna på musik, men som ändå är ett bra sätt att lyssna på musik är genom din surfplatta. En surfplatta kan också kallas för en läsplatta och de kommer från olika varumärken. Apples version av en surfplatta kallas för Ipad. Du kan köpa Ipads i butik, både de som finns online och de fysiska butikerna. För att lyssna på musik på en surfplatta laddar du till exempel ner Spotify.

Lyssna på datorn

Att lyssna på musik via sin dator är också vanligt och enkelt. Du kan bland annat lyssna på musik via din valda musikstreamingtjänst. Men med din webbläsare kan du till exempel också välja att lyssna på musik på Youtube eller på en radiokanal.

Högtalare

Att lyssna på musik som spelas högt med hjälp av ett par högtalare är ett bra sätt att lyssna på musik. Förut var det vanligt att man lyssnade på musik i en cd-spelare, men idag har cd-spelarna ersatts med vanliga högtalare. När du ska lyssna på musik med högtalare finns det flera sätt att göra det på eftersom att högtalare kan variera. Det finns trådlösa högtalare och de högtalare du kopplar med en sladd till din enhet. I bilen kan du lyssna på musik med hjälp av bilens inbyggda stereo. Äldre modeller av bilar har en cd-spelare där du kan sticka in ditt favoritalbum av din favoritartist och lyssna på musiken som spelas högt i bilens högtalare.

Hörlurar

Det går också bra att lyssna på musik med hjälp av ett par hörlurar. Hörlurar är särskilt bra för den som vill hålla sin musik för sig själv och inte störas av andra ljud under tiden man lyssnar på musik. Det finns flera varianter på hörlurar: de som är trådlösa och de du kopplar till din enhet med en sladd.