Kom i julstämning med musik

Musik har en stark påverkan på vad du känner. Det finns nämligen starka kopplingar mellan känslor och musik. Musik kan väcka allt från enklare responser till mer komplicerade känslor. Du kan få basemotioner som exempelvis glädje, ilska och sorg av att lyssna på musik. Det kan även uppstå känslor som är mer komplexa som till exempel nostalgi. På grund av att musik kan skapa olika känslor hos människor kan du med hjälp av musik komma i julstämning. Det viktiga är att du väljer julmusik som du faktiskt gillar. Något annat som kan ge dig julstämning är att sätta upp en nissedörr. Det finns många nissetillbehör till en nissedörr. Nissetillbehör kan du enkelt beställa på nätet.

Lyssna på musik medan du gör saker

Om du har barn är en nissedörr med olika nissetillbehör en väldigt bra idé att sätta upp. Barn älskar när en nisse flyttar in vid första advent. Nissen hittar inte sällan på massor med bus ända fram till jul. En nisse kan ge barn en riktigt härlig julkänsla. Ett tips om du vill känna bra känslor kring julen är att sätta upp nissedörren med nissetillbehören samtidigt som du lyssnar på din favoritjulmusik. Att julpynta och julpyssla med musik spelandes är inte sällan en stämningshöjare.

Välj musik som ger dig positiva känslor

För att du ska reagera positivt på julmusik och annan musik är det viktigt att du gillar det du lyssnar på. Att du kan uppleva motstridiga känslor eller en blandning av känslor när du lyssnar på musik är inte ovanligt. Så om du vill ha en positiv känsla ska du inte sätta på en deppig låt som får dig att tänka på tråkiga saker. Julmusik som bakgrundsmusik kan också fungera bra som stämningshöjare. Att bara höra lite musik i bakgrunden kan utan att du tycker om själva låtarna bidra till positiva känslor.