Profilera sig som artist

Konsert med kamera

För att kunna profilera sig och nå ut till sina fans på bästa sätt idag underlättar det betydligt om man har en del kunskap om hur man marknadsför sig på nätet, både via hemsidor, bloggar och på sociala medier. Genom att blogga regelbundet kan man med ganska små medel nå ut till en stor publik samtidigt som man ges möjligheten att visa vem man är som artist, presentera den egna visionen av sitt konstnärskap, samt ha en aktiv dialog med sina följare. En blogg kan ju dessutom, förutom skriven text, innehålla video- och ljudklipp så att man som artist kan ge sina fans en del smakprov ur den egna repertoaren.

Konsert med kamera

När man väl lyckats etablera sig och fått ett visst antal följare finns det flera saker man kan göra som artist för att bibehålla dina fans’ intresse för dig. Ett mycket enkelt och effektivt tillvägagångssätt är att låta de som är intresserade anmäla sig till ditt nyhetsbrev. med ett läckert och informativt nyhetsbrev ser du till att dina följare får löpande information om dina kommande evenemang och annat roligt som du vill dela med dig av. Det är som en personlig hälsning från dig till dina fans! En tjänst vi varmt rekommenderar för dina utskick är sajten www.ungapped.se där du kan registrera dig helt gratis och börja skapa nyhetsbrev direkt. De har ett brett utbud av mallar med olika stilar så att du enkelt ska kunna hitta en design som passar just dig.

De enkla vägarna är oftast de mest effektiva och med de verktyg som finns att tillgå idag är det enklare än någonsin att profilera sig som artist via internet. Det finns en mängd verktyg tillgängliga och du behöver inte vara något datasnille för att sätta upp en hemsida, skapa en blogg, skicka nyhetsbrev eller lägga ut bilder på Instagram. Detta gör att du på kort tid kan nå väldigt många. Misstaget många gör är dock att inte fortsätta upprätthålla kontakten med sina följare, vilket är helt nödvändigt. En blogg, en facebook-sida eller ett nyhetsbrev faller snabbt i glömska om man inte är aktiv och levererar nytt material.

En sångare på scen

Om man ska hårdra detta med att profilera sig som artist så är det bara ett fåtal saker man bör tänka på. En viktig sak är att nischa sig, det vill säga att tydligt visa vem man är och vad man vill förmedla till sin publik och effektivt använda sig av de marknadsföringskanaler som finns. Kanske har det aldrig tidigare varit lika viktigt att marknadsföra det personliga varumärket som det är idag eftersom vi dagligen översvämmas av information på nätet.